Meteen na mijn VWO ben ik fysiotherapie gaan studeren in Amsterdam. Mijn stage heb ik oa. doorgebracht op de Vrije Universiteit op een afdeling gespecialiseerd in fysiotherapie bij handproblematiek. Daarna liep ik ook stage op de 1e Groepspraktijk, een samenwerkingsverband van individuele praktijken fysiotherapie en andere lichaamsgerichte therapieën, gevestigd op de Stadionweg 42, 1077SM Amsterdam. Hier ben ik meteen na de opleiding fysiotherapie gaan werken. Per 1 april 2016 hebben we ons gevestigd op Stadionweg 63hs en werken we samen onder de naam Fysio Punt Zuid.


Ervaring


Na mijn opleiding tot fysiotherapeut ben ik meteen begonnen met de dagopleiding van de Faculteit Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit. Om mijn opleiding daar te bekostigen en om actief te zijn als fysiotherapeut, werkte ik een aantal avonden per week op de 1e Groepspraktijk. In de studie bewegingswetenschappen heb ik me speciaal gericht op de anatomie en de legitimering van fysiotherapie, zowel wetenschappelijk als sociaal maatschappelijk. In deze periode ontstond ook mijn interesse en eerste verdieping in manuele therapie.


Afgestudeerd als bewegingswetenschapper heb ik besloten om fulltime te gaan werken als fysiotherapeut. Het praktische werk boeide me toch het meeste. Ik wilde het contact met mensen, dat het vak met zich meebrengt, graag behouden.


Cursussen manuele therapie werden gevolgd, maar ik besloot mijn vak als fysiotherapeut uit te blijven oefenen in al de breedte die dat met zich mee kan brengen. 

Patiënten die van mijn hulp gebruik maakten varieerden in leeftijd van 12 dagen tot 104 jaar en komen qua regio uit de kop van Noord-Holland , Amersfoort, Utrecht tot den Haag, met uiteraard de meeste mensen uit Amsterdam.  Nog altijd beleef ik veel plezier aan mijn vak. Het ontmoeten van allerlei mensen en het proberen ze te helpen met hun bewegingsproblemen boeit mij zeer.

Door de jaren heen heb ik een groot netwerk van andere professionals leren kennen, die aanvullend kunnen zijn, zo ik niet zelf kan helpen tot oplossing van een bewegingsprobleem te komen. Daardoor kan in overleg met de patiënten vrijwel altijd een goede weg gevonden worden om tot oplossing dan wel verbetering van een bewegingsprobleem te komen.

Hierdoor is de totale breedte van bewegingsproblemen eigenlijk mijn werkterrein geworden.


Uiteraard tracht ik aan te sluiten bij de nieuwste wetenschappelijke inzichten, maar  de patiënt en zijn klachten blijven richtinggevend. Kritisch kijken naar het resultaat van een interventie is het belangrijkst.

Vaak krijg ik te horen dat men mijn behandelingen intensief en ‘to the point’ vindt.

 

motto:

Tijdens een vakantie in Italië, op het eiland Capri zag ik deze uitspraak op een wandsteen, die me zeer trof. Het zou mijn motto kunnen zijn.


Mijn hobby’s
  1. 1.reizen en fotograferen

  2. 2.tennissen en skiën

  3. 3.gezin

 

over mij

Patiëntenervaring

De FysioPrestatieMonitor maakt gebruik van de CQ-index Fysiotherapie. Deze landelijk gevalideerde vragenlijst brengt de ervaringen van patiënten met de ontvangen fysiotherapie in kaart. De CQ-index wordt momenteel door meerdere partijen gezien als dé input voor kwaliteit vanuit patiënten perspectief. Patiënten wordt na afloop van een behandeling gevraagd hun oordeel over verschillende aspecten van de behandeling in een rapportcijfer uit te drukken. Voor deze gegevens zijn al de Agis verzekerden uit mijn praktijk, met een emailadres, uitgenodigd te reageren, de meerderheid van hen deed dit en zij vormen een  reële steekproef.Patiënten ervaren mijn aanpak als plezierig en effectief, zoals blijkt uit het volgende overzicht uit de FysioPrestatieMonitor:                                                                                                                      


afspraak maken:

tel: 020-7230762

erik@obbensfysiotherapie.nl

(telefoon i.h.a. sneller)

 

Opleiding

              bron: FysioPrestatieMonitor  2011